måndag 16 maj 2011

New York

Vilken stad, vilken stad !!!

Man blev lite små förälskad i denna stora stad. Vi har sprungit runt i New York i 3 dagar nästan och vi har sett mycket. Verkligen mycket och man vill verkligen tillbaka.

Fredagen kom vi fram vid 3 tiden och efter ha checkat in på ett jätte fint hotell som låg mitt på Manhattan, bar det av ut i The Big Apple. Efter en halv timme så hittade vi till Rockefeller Center. Har fanns det en mysig bar och där satte vi oss för första drinken. Här satt vi en liten stund för att sedan bege oss vidare ut i New York.

På kvällen bar det av till en Restaurang som våran granne hemma i Lerum Jenny hade rekommenderat och det var en riktigt mysig Restaurang med god mat och dryck. Tack Jenny !!!!

Lördagen var det upp tidigt och ännu en gång hade man blivit "lurad". Jessica och Johan hade förlovat sig i New York på morgonen. Så nu hade vi dubbel anledning att fira den fina middagen på Aquavit som skulle intas på kvällen. Men innan denna middag så gick vi runt och såg allt som nästan fanns att se i New York. Jag ville till Madison Square Garden för att se Henke Lundqvist och det fick jag!! Vi han också med Time Square, SoHo och trappan som finns med i serien Sex and the City, Frihetsgudinnan från långt håll men vad gjorde det. Empire State Building och dess underbar vy får vi ta en annan gång.


Vi räknade ut att bara på lördagen hade vi gått lite över en mil. Lisa som klagade efter bara 20 minuter på sina skor gick in i en sportaffär för att köpa en iläggsula kom ut med ett par nya skor och en ny ryggsäck för dom gamla och efter det kunde vi gå och gå och efter 6 timmar kom vi till hotellet för att byta om för kvällen.

Som sagt kvällen var det slips och Kavaj som gällde. Aquavit väntade på oss. Detta var en stilren Restaurang, vi fick ett fint bord med runt 6 servitörer alla hade olika ansvar så som vatten bröd vin och maten. Vi visste ju om att det skulle serveras 7 olika rätter men det tillkom 5 st till. Så som Ostron och en liten sorbet bla. Middagen var hel underbar men framför allt den första rätten som ingick i den verkliga menyn, Matjesill med potatis. Låter väl sådär men med drycken som var sherry blev den ännu godare. Nu får det bli sherry till sillen framöver helt underbart gott.

Ground Zero

Kvällen bestod av att se Times Square nattetid också det en häftig grej med alla deras neon skyltar.

Time Square

Söndagen sov man lite lite längre men ändå så var det bara att gå ut och denna dag hann vi med Central Park en underbar park med ungefär 500 000 planterade träd. Helt fantastiskt att kunna gå i denna oas och se New York från den. Vi han också med att köpa lite presenter till barnen. Lego till Nellie och lite kläder till Klaras nya docka, American Girl, denna affären var stor och innehöll 2 våningar med bara kläder och dylikt till dessa dockor. Helt otroligt!!!!

Sedan bar det av tillbaka till hotellet för att hämta väskorna och ta sig till China Town för att ta bussen hem till "Lilla Boston".

Väl hemma var det bara att krama barnen och tacka Mamma för denna helg.

Idag är man lite trött så idag får man ta det lite lugnt och bara tvätta och umgås…..

Men New York vill jag uppleva igen och då får det bli utan barn igen för det är verkligen ingen barnstad……




på väg till New York





Våran första drink intogs där nere..

Lisa och Johan beställer

40 åringen...

tjejerna i den stora stan

vackert Bibliotek


våran första middag intogs här

här bodde vi

Johan väljer Champagne inför kvällen

egen dryck ????

annorlunda parkering



Frihetsgudinnan i bakrunden

Herr & Fru Buvall

dom nyförlovade

Från Central Park


American Girl Store

Walk for AIDS

fanns en del kläder som sagt

Cetral Park

New York by night

Inga kommentarer:

Klara funderar

Klara funderar
Äntligen stora syster

Bloggintresserade

Disney World med Buvall´s

Våra resor i Sydafrika

Miami 2010

From 21 Maj 2011


Senaste 7 dagarna