fredag 28 januari 2011

Trotsåldern vad va det nu igen??

Enviskroka till tjej !!!!
TROTSÅLDERN


Vi talar gärna om trotsåldern, eller självständighetsåldern, som något negativt, men det är en mycket viktig period i barnets utveckling. Barnet måste testa gränserna för att hitta sin plats i familjen och utveckla sin inre röst, den som ska tala om för barnet vad som är rätt och fel i samvaron med andra människor. Tänk också på att envishet är en bra egenskap för den som klara att hävda sina egna intressen här i världen.(Taget ur Babyvärlden.se)


Ja detta är lilla Nellie just nu. Helt enormt vilje stark och med konstiga ideer. Vill inte sova, vägrar äta(nästan). Vi kom som sagt inte ihåg hur Klara var så därav fick vi gå in och läsa OM detta.


Här är hon på väg ut för att leka tex med mössa och stövlar, det var 10 minus och snö när kortet togs. 



2 kommentarer:

Bitte sa...

å det bestämdaste, ser det här ut att betyda, pussgurka förstår att ni har det jobbigt, kram på er. hade önskat ni var lite närmare så jag kunnat avlasta er, kram

Jag sa...

Skruttan, hon ser ut som en riktig liten buse på bilden :) Jag vet hur jobbigt det kan vara. Ebba har sina perioder. Hon låser sig ibland och då hjälper ingenting. Det är bara att vänta ut utbrottet... och akta sig så man inte får en spark i magen..

Men jag läste i vår barnbok om 2-3årsåldern och om just trotsen igår, och det var skönt att få lite fakta kring det så man förstår lite mer..

Kram på er!

Klara funderar

Klara funderar
Äntligen stora syster

Bloggintresserade

Disney World med Buvall´s

Våra resor i Sydafrika

Miami 2010

From 21 Maj 2011


Senaste 7 dagarna